Finální podoba tratě

07.01.2013 02:32

Je to tu! Finální podoba tratě! S Vovem jsme prodiskutovali pár míst, které budou ve finále jinak. Týká se to:

Start: bude se startovat na parkovišti u Sanatorky. Je to z důvodu, ať v noci neběháme jak blázni po městě a někdo nás ještě nenahání. Trať nepovede přes Městský skály. Toto rozhodnutí padlo z důvodu, že cesta v horní pasáži není uplně ideální na běh, přibyla nová paseka, která narušila turistickou značku (bylo by tedy otázkou, jak to tam v době závodu bude vypadat a lidé z dalekých krajů by mohli mít problém s orientací). Trasa tedy povede po žluté kolem Městských skal. Na výběr byla ještě varianta modré, ale nakonec jsem si prosadil své (sorry Vovo) z důvodu, že trať po žluté bude víc do kopce a pole závodníků se tím pádem roztrhá. Další změna je, že se nejde vůbec přes Osikov a Kopřivnou, ale přes Rejchartice.

Horní Bohdíkov: trasa nepovede zbytečně po značce, ale na kopci se stočíme přímo do vesnice ke kostelíku.

úsek Branná - Šerák: uplně jiná trasa, nakonec zamíříme i na Obří skály.

Vozka: ano, nakonec si na Vozku zaběhnem.

Hraběšice - Vikýřovice: tady jsme zvolili trasu, která povede víc lesem a sem tam by měl být výhled i na Šumperk, takovej bonus na závěr :)

Popis trati: Šumperk -> Rejchartice -> Horní Bohdíkov -> Pekařov -> Nové Losiny -> Františkov -> Branná -> Ramzová -> Obří skály -> Šerák -> Keprník -> Vozka -> Vřesová studánka -> Červenohorské sedlo -> Výrovka -> Malý Jezerník -> Švýcárna -> Ovčárna -> Velký Máj -> Jelení studánka -> Ztracené skály -> Skřítek -> Hvězda -> Hraběšice -> Prostřední skála -> Vikýřovice -> Nové Domky -> Šumperk

 

Mapa: